Nørreland 

er en bydel i den vestlige del af Holstebro, under ti min. kørsel fra byens centrum. Bydelen er kendt for den store alsidighed i beboer sammensætningen. Beboerne kommer fra hele verden og er med til at skabe en levende og spændende bydel med plads til alle.

Bydelen er i mange år blevet kendt under navnet "Trekanten". Navnet har området nok fået på grund af de to veje, Thorsvej og Døesvej, der danner formen som en trekant, omkring området. 

Borgere bosat i bydelen oplever dog, at med navnet Trekanten følger der også en negativ stigmatisering. Samtidig er der borgere der føler de hører til Trekanten, men de bor på den "forkerte" side og bliver ikke involveret.

Derfor tog en arbejdsgruppe sagen i egen hånd i 2022.

De endte med at stifte en borgerforening i januar 2023, for de adresser, de mener, hører til bydelen og arbejder nu for at ændre den negative fortælling om bydelen. 

Et historisk tilbageblik
Luftfototrekanten (2)
Trekanten Holstebro Grillaften

En del af vores område

Er Trekanten en ghetto ?

Nej - Boligområdet Trekanten i Nørreland Holstebro, som har boliger fra Lejerbo Holstebro, Boligselskabet Holstebro og NordVestBo, røg i december 2019 af Transport- og Boligministeriets såkaldte ghettoliste. Her har området tidligere figureret som udsat boligområde.

Trekanten har stået på listen over udsatte boligområder pga. områdets høje andel af beboere udenfor arbejdsmarkedet og for høj en andel uden anden uddannelse end grundskole. I løbet af 2019 er flere i området kommet i arbejde, så området nu er kommet af listen.

 

Læs mere om tal og fakta om Trekanten

Vi har indsamlet fortællinger fra området, helt tilbage fra 1960érne. Læs dem her 

Historiske fortællinger fra Nørreland
Books 1245690 1920